U siječnju 2018., Oxygen Forensics i Project VIC udružili su se kako bi pomogli u borbi protiv iskorištavanja djece. Novi Oxygen Forensic Detective 10.0.3 nudi integraciju s Project VIC. Sada forenzički istražitelji mogu pretraživati ​​medijske datoteke iz mobilnih uređaja i računa u oblaku i otkriti dokaze o iskorištavanju djece pomoću Project VIC hash setova.

Da bi iskoristili ovu funkcionalnost, potrebno je imati punu licencu za Oxygen Forensic® Detective i pristup VIC knjižnici projekta s hash setovima. Nakon što izdvojimo podatke s mobilnog uređaja ili računa u oblaku, istražitelj u odjeljku Pretraživanje, učitava Project VIC hash setove i kreće sa pretraživanjem datoteka. Sve slike za koje se utvrdi da su sumnjive bit će kopirane u Oxygen Forensic® Detective odjeljak Project VIC i klasificirane sukladno Project VIC standardu za klasifikaciju. Forenzički istražitelji mogu generirati sudski prihvatljivo izvješće s identificiranim sadržajem o zlostavljanju djece u bilo kojem od podržanih formata: DF, RTF, XLS, XML, itd.

Preuzimanjem datoteka iz Project VIC opsežne biblioteke hash potpisa, forenzički istražitelji surađuju s ostatkom svijeta kako bi utvrdili postoje li nezakoniti sadržaji ili slike od interesa za globalnu VIC zajednicu.