Postoji više od 6,3 milijuna aplikacija dostupnih korisnicima modernih pametnih uređaja, među glavnim operacijskim sustavima kao što su iOS, Android, Windows Phone i BlackBerry.

Sa samo oko 400 jedinstvenih aplikacija koje podržavaju mobilni forenzički alati, velika je vjerojatnost da ćete pokrenuti aplikaciju koja nije izravno podržana za dekodiranje. Što trebate učiniti? Obavijestite tvrtku koja proizvodi softver – sigurno! Međutim, što ako ne možete čekati dok aplikacija bude podržana?

Sada postoji način podrške i parsiranja/dekodiranja podataka u sklopu Oxygen Forensic alata. Oxygen Forensics je objavio Oxygen Forensic® Detective verziju 9.3 koja uključuje ažuriranu verziju ugrađenog SQLite preglednika.

Ažurirana verzija sada dopušta istražitelju izvlačenje informacija iz SQLite baze podataka aplikacija koje još nisu podržane ili koje bi se mogle dodatno istražiti. Ovaj alat se zove Visual Query Builder, jednostavan je za korištenje, i omogućuje istražitelju izradu SQL upita unutar Oxygen Forensic® SQLite Viewer-a pomoću jednostavnih postupaka povlačenja i ispuštanja. Najbolji dio je što istražitelj ne treba poznavati SQL jezik.

Kada upotrebljavate Visual Query Builder možete odabrati svaki stupac koji zahtijeva parsiranje podataka i povezati tu tablicu s drugom postojećom relacijskom tablicom u bazi podataka.Uključena je i mogućnost spremanja izgrađenoga upita u biblioteku SQLite Viewera za daljnje korištenje.